Події

З опівночі 1 вересня бойовики дотримуються режиму припинення вогню в зоні АТО

З початку четверга, 1 вересня, бойовики дотримуються режиму припинення вогню в зоні проведення АТО, повідомив у четвер вранці спікер прес-центру штабу АТО Іван Ареф'єв.

"З початку доби, 1 вересня, обстрілу не було", - зазначив І. Ареф'єв в ефірі телеканалу "112 Україна".

Як повідомлялося, Незаконні збройні формування за середу, 31 серпня, 25 раз обстріляли позиції сил АТО, більша частина обстрілів припала на Донецький напрямок. У середу були зафіксовані факти застосування мінометів калібром 120 мм і 82 мм

Раніше партнери України із "Нормандского формату" Німеччина і Франція підтримали ініціативу української сторони про встановлення "режиму тиші" на Донбасі з 00.00 1 вересня, заявив в середу глава української держави Петро Порошенко.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в середу також заявив, що Москва вітає ініціативу припинення вогню.

26 серпня спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Мартін Зайдік зазначив, що Тристороння контактна група за участю представників ОРДО і ОРЛО в Мінську заявила про необхідність безстрокового припинення вогню у зв'язку з початком нового навчального року.

М. Зайдік зазначив, що це дійсно спільна ініціатива всіх сторін Тристоронньої контактної групи. Він звернув особливу увагу на слово "безстроковий" щодо режиму припинення вогню.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ