Події

ГПУ завершила досудове розслідування у справі Олександра Лавриновича

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича та його заступника й директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Мін’юстиції.

Як повідомляє у вівторок управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, їх підозрюють у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол.) за безпідставну і незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги під час підготовки до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховання фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю. Тимошенко, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) і ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України".

"Нині підозрюваним і їхнім захисникам оголошено про закінчення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, що наразі триває", - сказано повідомленні.

Як повідомлялося, 13 липня 2015 року Генпрокуратура України висунула О. Лавриновичу звинувачення у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) у зв'язку із залученням американської юридичної фірми Scadden у справі проти України в Європейському суді з прав людини. Оплата послуг юристів кваліфікована слідством як розтрата шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн.

30 липня Печерський районний суд Києва призначив заставу О. Лавриновичу у розмірі 1,2 млн грн, і 7 серпня він вийшов під заставу.

У квітні 2016 року О. Лавринович повідомив, що йому повернули закордонний паспорт, а кримінальне провадження стосовно нього триває.

18 серпня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про вручення О. Лавриновичу повідомлення про підозру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ