Події

НАБУ перевіряє інформацію про можливе незаконне збагачення екс-генпрокурора Шокіна

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) перевіряє інформацію щодо можливого незаконного збагачення колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Так, згідно відповіді НАБУ на звернення народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма про необхідність перевірки можливого незаконного збагачення В. Шокіна, текст якого оприлюднило інтернет-видання "Українська правда", Бюро повідомило, що за наведеними у зверненні нардепа відомостями проводиться перевірка.

Про результати перевірки НАБУ проінформує М. Найєма в передбачені законом строки.

Як повідомлялося, 3 квітня 2016 року президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення В. Шокіна з посади генерального прокурора.

12 травня 2016 року Верховна Рада 264 голосами схвалила указ президента України про призначення генпрокурором Юрія Луценка.

У липні 2016 року журналісти програми "Схеми" стверджували, що колишній генпрокурор В. Шокін мав заможну цивільну дружину, на яку було оформлено багато елітної нерухомості. Але цієї інформації не було в декларації екс-генпрокурора.

Сам В. Шокін в ефірі телеканалу "112.Україна" заявив, що не має цивільної дружини і вже 12 років "завидний жених". Також В. Шокін сказав, що не має відношення до особняків, про які йдеться в сюжеті програми "Схеми". Екс-чиновник заявив, що вважає розслідування "Схем" замовним матеріалом".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ