Події

У СБУ бачать перспективу звільнення утримуваних "ДНР/ЛНР" заручників

Українська сторона підтверджує готовність до обміну з "ДНР" і "ЛНР" у форматі "всіх на всіх", заявляє радник глави Служби безпеки України Юрій Тандит і зазначає, що в цьому напрямку намітився певний прогрес.

"3 серпня в Мінську ми підтвердили, що готові до обміну всіх на всіх. І ми готуємося", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

Ю. Тандит також зазначив: "Я б хотів вас порадувати. Нам є що сказати. Єдине – ми ніколи не анонсуємо звільнення".

Радник глави СБУ нагадав, що коли перший раз було досягнуто домовленість про формулу обміну "всіх на всіх", українська сторона звільнила 222 людини, бойовики ж звільнили 150 осіб.

"Ті контакти, які у нас були налагоджені ще два роки тому, зараз відновлюються. І ми бачимо перспективу звільнення заручників", - заявив він.

Ю. Тандит нагадав, що представники "ДНР/ЛНР" під час останнього засідання Тристоронньої контактної групи Мінську підтвердили дані про місцезнаходження 45 громадян, яких утримують на непідконтрольних владі України територіях Донбасу. Разом з тим, за даними української сторони, в заручниках у бойовиків загалом перебувають 107 українців. Крім того, додав він, 9 громадян України незаконно утримують у Росії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ