Події

Україна найближчим часом отримає транш від ЄС - Порошенко

Президент України Петро Порошенко переконаний в тому, що найближчим часом Україна отримає черговий транш фінансової допомоги від Європейського Союзу.

"Я переконаний у тому, що найближчим часом ми матимемо потужну фінансову подушку для реформ у вигляді транша Євросоюзу", - сказав П. Порошенко на церемонії відкриття станції метро "Перемога" в Харкові в п'ятницю.

Водночас, глава держави зазначив, що необхідно проводити роботу з Європейським банком реконструкції та розвитку, українському уряду необхідно прийняти відповідні рішення, передбачити можливості для місцевого бюджету для продовження будівництва метрополітену в Харкові.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман раніше повідомляв, що уряд України працює над покращенням двосторонніх торговельних відносин між Україною і ЄС, створенням необхідних передумов для отримання другого транша макрофінансової допомоги ЄС в обсязі EUR600 млн.

Після підписання з США угоди про надання кредитних гарантій в $1 млрд президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що після нього відбудеться підписання документів про співпрацю з МВФ, іншими фінансовими організаціями, отримання макрофінансової допомоги з боку ЄС, що сприятиме економічному зростанню України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ