Події

Найбільше не здали ЗНО з української мови та історії України в Закарпатській, Чернівецькій та Рівненській областях - УЦОЯО

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) інформує, що зовнішнє незалежне тестування (ЗНО) з української мови та літератури, а також з історії України в 2016 році не склало найбільше абітурієнтів із Закарпатської, Чернівецької та Рівненської областей.

В аналітичних матеріалах УЦОЯО наголошується, що найбільше учасників тестувань з української мови та історії України не змогли здати їх на мінімально достатній бал в Закарпатській (27,3% і 29,2% відповідно), Чернівецькій (20,9% і 29,1%) і Рівненській (14,9% і 18,3%) областях.

Не подолали пороговий бал з математики 23,2% учасників тестування в Чернівецькій, 19,9% - у Закарпатській і 19,8% - в Житомирській областях.

Не склали тестування з англійської мови 23,3% учасників у Миколаївській, 22% - в Донецькій, по 19,7% - в Одеській та Херсонській областях.

"Роль відіграє комплекс чинників. У Закарпатській області дуже вагомий мовний чинник. Якщо взяти за кількістю мов національних меншин, які трапляються там, то Закарпатська область є найбільш різноманітною", - сказав директор центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій на прес-конференції, говорячи про причини низьких результатів ЗНО з української мови в Закарпатській області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ