Події

Відпустка судді Чауса не буде на заваді діям правоохоронців, зазначають в антикорупційних органах

Відпустка викритого у хабарництві судді Дніпровського районного суду м. Києва Миколи Чауса не буде на заваді діям правоохоронців, зазначають в антикорупційних органах.

"Є інформація про те, що Чаус пішов у відпустку. Але його перебування у відпустці не вплине на процес розслідування", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в антикорупційних органах.

"Його викликали повісткою для слідчих дій і вручили підозру", - сказали агентству в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, додавши, що М.Чауса викликали до САП на четвер, 11 серпня.

Як повідомлялося, 9 серпня ввечері детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили М.Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. "Незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під ч. 4 ст. 368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою"), що передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна, суддя не може бути затриманий і взятий під варту, адже згідно з Конституцією він має суддівський імунітет", - написав керівник САП Назар Холодницький в своїй Facebook-сторінці в середу вранці.

Заступник керівника САП Володимир Кривенко заявив у середу, що САП підготувала підозри про вчинення злочину і має намір у четвер оголосити його V.Чаусу, після чого займеться процедурою позбавлення його суддівського імунітету, аж до звернення до спікера Верховної Ради Андріz Парубіz про скликання позачергової сесії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ