Події

Затримані в Запоріжжі ОЗУ можуть бути причетні до десятку нападів на інкасаторів

Один із затриманих за напад на інкасаторів у п'ятницю в Запорізькій області є громадянином Росії, убитий - громадянин Латвії, заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Один із затриманих донедавна був громадянином Росії, який нещодавно отримав громадянство України, і другий на сьогодні є громадянином Росії, а той, хто загинув, був латишем", - сказав В.Грицак на брифінгу в Києві в суботу.

Він повідомив, що загалом було затримано чотирьох із семи людей, проте злочинне угруповання могло налічувати більше осіб.

"Слідство не виключає, що група складалася з набагато більшої кількості людей... Один - загинув під час зіткнення, двоє - поранені, один - у важкому стані, один - не постраждав. У наших руках четверо осіб", - пояснив В.Грицак.

У свою чергу перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян уточнив, що один із затриманих - військовослужбовець Національної гвардії України, ще один служить. Ще двоє - цивільні.

За словами В.Грицака, затримане на автодорозі Пологи-Оріхів Запорізької області організоване злочинне угруповання може бути причетне до десятка нападів на інкасаторів і банки.

"Із 2014 року здійснювали розбійні напади на банки, банківські установи та інкасаторські машини. Перевіряється причетність принаймні до десяти таких нападів", - сказав В.Грицак.

За його словами, кримінальне провадження у цій справі відкрито за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

Як повідомлялося, в п'ятницю на автодорозі Пологи-Оріхів в Оріхівському районі Запорізької області невідомі особи із застосуванням вогнепальної зброї (пістолет, автомат, кулемет, ручні гранати) здійснили бандитський напад на інкасаторську машину Ощадбанку.

Одного з нападників було вбито, двох поранено. Загалом затримано трьох нападників. "Недалеко від місця нападу правоохоронці затримали ще одного учасника нападу", - повідомили в МВС.

Серед правоохоронців та інкасаторів постраждалих немає.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ