Події

Софія Київська та Лавра залишилися у списку світової спадщини ЮНЕСКО

Спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) залишила Софію Київську та Києво-Печерську лавру в списку Світової спадщини, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олексій Резніков.

"Було дуже гаряче обговорення. Гостро стояло питання внесення Софії Київської та Лаври до переліку об'єктів, які під загрозою. Ми отримали попередження, але змогли відстояти своє місце в списку Світової спадщини ЮНЕСКО", - цитує в четвер прес-служба КМДА О.Резнікова, який був у складі української делегації на 40-й сесії ЮНЕСКО в Стамбулі.

О.Резніков додав, що питання будівництва на вул. Гончара, 17-23 і досі є актуальним для ЮНЕСКО.

"Восени до Києва приїде моніторингова комісія, яка перевірятиме всі забудови в буферній зоні. Якщо порушення не будуть усунуті, то на 41-й сесії, яка відбудеться в наступному році, буде знову порушено питання включення зазначених об'єктів до списку тих, що під загрозою ", - повідомив він.

За словами заступника голови КМДА, була й дискусія щодо будівлі на Кловському узвозі в Києві, яка порушує лінію горизонту Лаври.

"Ми пояснили, що Кловський узвіз не в буферній зоні, хоча ми визнаємо, що ця будівля спотворює горизонт", - сказав О.Резніков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ