Події

ОТП Банк заявляє про масову спам-атаку від імені банків з повідомленням про заборгованість за кредитом

ОТП Банк (Київ) заявляє про масову спам-атаку від імені українських банків електронною поштою з повідомленням про заборгованість за кредитом і про підготовку судового позову у зв'язку з її несплатою.

Як повідомив банк на веб-сайті, метою розсилки є спрямований фішинг - шахрайський спосіб заволодіння персональними даними за допомогою вірусу, який міститься у вкладеному файлі й активізується з його відкриттям.

"Ми наполегливо просимо бути пильними, не реагувати на ці листи й не відкривати вкладені файли. Для зв'язку з клієнтами співробітники банку завжди використовують офіційні адреси поштових скриньок банку й тільки адреси клієнтів, зазначені ними під час підписання документів", - ідеться в повідомленні.

Банк також нагадує основні правила безпеки, які здатні запобігти шахрайським діям зловмисників: не відкривати листи і вкладення механічно, перевіряти коректність адреси відправника перед відкриттям листа. Електронні листи, що надійшли із незнайомих або підозрілих адрес або містять вкладення у вигляді будь-яких файлів або файлових архівів і посилання на будь-які веб-ресурси, необхідно, не відкриваючи, негайно вилучити, зокрема й копії, створені в папках "Відправлені" та "Дистанційні".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ