Події

Адвокати Медведька та Поліщука необ'єктивними даними хочуть посилити напруженість навколо розслідування вбивства Бузини

У прокуратурі Києва обіцяють офіційно відреагувати на заяви адвокатів Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві українського журналіста Олеся Бузини, проте вже заявляють про необ'єктивність низки заяв, зокрема про начебто намір відібрати біологічні зразки у матерів підозрюваних.

"Прокуратура міста Києва зараз готує офіційне повідомлення у зв'язку із заявами адвокатів А.Медведька та Д.Поліщука, які сьогодні прозвучали на прес-конференції та містили неперевірену інформацію. Але спочатку щодо приватної заяви. Офіційно повідомляємо, слідчі прокуратури не мають наміру відбирати біологічні зразки у матерів підозрюваних і не планують проведення таких заходів у майбутньому", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець із посиланням на прокурора Києва Романа Говду.

У прес-службі прокуратури м. Києва вважають, що такі "заяви адвокатів не містять об'єктивних даних, а мета їх поширення - дискредитація органу досудового розслідування та підвищення градуса напруженості в суспільстві навколо розслідування цього злочину".

Адвокат підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини Андрій Федур під час прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив, що є судове рішення про примусовий забір біологічних зразків у матерів Д.Поліщука та А.Медведько. "Ви знаєте, яка сьогодні запланована панами прокурорами Гущесовим, Сотниченком і Кокошею експертиза? Вони вирішили довести, що Андрій Медведько є біологічним сином своєї матері, а Денис Поліщук є біологічним сином своєї матері", - сказав він.

А.Федур висловив сподівання, що ця процедура в разі її проведення здійснюватиметься з дотриманням усіх гарантованих законом і державою прав жінок. "Я сподіваюся, що у когось все-таки вистачить розуму, і вони так само не чинитимуть неправомірних дій стосовно їхніх матерів", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ