Події

Трюдо на запитання про надання Україні летальної зброї: У міру розвитку ситуації ми шукатимемо шляхів підтримки України

Канада буде шукати найкращих шляхів підтримки України, заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"У міру розвитку ситуації ми будемо шукати найкращих шляхів підтримки України", - сказав він на спільному з президентом України Петром Порошенко брифінгу в понеділок у Києві, відповідаючи на запитання про можливість постачання летального зброї Україні.

Канадський прем'єр додав, що на зустрічі з президентом України обговорювалося питання військово-технічного співробітництва.

"Ми надаємо суттєву допомогу і підтримку українським військовослужбовцям, щоб вони стали більш дієздатними в захисті держави і відновленні своєї території. І ми дуже задоволені тим, що в цьому беремо участь і надаємо допомогу Україні", - сказав Дж.Трюдо.

Він додав, що ця співпраця буде і далі розвиватися. "У майбутньому ми і далі співпрацюватимемо як міжнародні партнери і союзники, всілякими шляхами надаватимемо цю допомогу. Але зараз ми зосередили увагу на місії підготовки українських військовослужбовців", - сказав глава уряду Канади.

Дж.Трюдо також підкреслив, що Україна і Канада як міжнародні партнери працюють над розробкою наступного етапу співпраці в оборонній сфері, але поки що співпраця здійснюється через допомогу канадських інструкторів українським військовослужбовцям.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ