Події

ЄК виділить 50 млн на програму по боротьбі з корупцією в Україні

Європейська Комісія невдовзі ухвалить програму боротьби з корупцією в Україні, що передбачає фінансування на суму EUR50 млн, заявив комісар Європейського союзу з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган.

"Найближчими днями Єврокомісія ухвалить програму щодо підтримки боротьби з корупцією в Україні. Це стосуватиметься всіх органів, які забезпечують боротьбу з корупцією, парламенту й суспільства та медіа. Йдеться про EUR50 млн", - сказав Й.Ган на брифінгу в Києві в понеділок.

Він зазначив, що дуже важливо, щоб Україна показала високі результати в боротьбі з корупцією в системі правосуддя, в реформуванні прокуратури "для того, щоб відповісти на очікування українського суспільства і відкрити шлях для подальшої підтримки ЄС".

"Щодо реформ Україна показує дуже гарні результати. Тепер треба показати... надійну історію дій. Слід показати, що Україна справді бореться з корупцією", - сказав єврокомісар.

Й.Ган зазначив, що очікує спільних зусиль уряду і Верховної Ради для проведення реформ. За його словами, українським політикам необхідно перестати думати про вибори і реалізовувати план реформ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ