Події

Звернень про помилування до президента поменшало, а самих помилувань побільшало

Президент України помилував від початку року 41 засудженого, серед яких семеро іноземців, зокрема п’ять громадян Росії, четверо з яких були помилувані в результаті домовленостей і підлягали обміну, а ще одна громадянка РФ, громадяни Індії та Узбекистану були помилувані за стандартною процедурою, зазначають в Адміністрації президента.

"Із середини грудня дотепер надійшло 669 звернень... Розглянуто 277 клопотань про помилування... Із цих осіб помилувано 41 людину", - сказав керівник департаменту з питань помилування Адміністрації президента Олександр Букалов на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, серед помилуваних - 17 жінок і 24 чоловіки. О.Букалов зазначив, що абсолютна більшість помилуваних вчинили злочин уперше. Стосовно 234 засуджених не знайшлося обставин для помилування, тобто було відмовлено в задоволенні клопотання. "Звернень (про помилування) стало менше, а помилувань більше", - сказав О.Букалов, наводячи порівняльну характеристику з попередніми роками.

Говорячи про іноземців, помилуваних цього року за зверненнями засуджених, керівник департаменту повідомив про одного громадянина Індії та одну жінку - громадянку РФ.

"Був (помилуваний - ІФ) громадянин Індії, громадянка Узбекистану та п'ять росіян, з яких четверо - за обміном", - сказав він пізніше журналістам, відповідаючи на уточнювальне запитання.

"Загалом було таких (помилування з подальшим обміном - ІФ) лише чотири випадки. Перший - дві людини, які були помилувані та за допомогою їх передачі до Росії і повернулася Надія Савченко. Нещодавно ще двох українців було повернено і було відправлено (до РФ - ІФ) одного з помилуваних. І в лютому журналістка в Луганській області була звільнена також в обмін на росіянина, який відбував покарання в Україні. Тобто, лише 4 із 41. Решта - це просто звичайні засуджені", - розповів О.Букалов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ