Події

До однієї зі шкіл Києва принесли протитанкову міну без детонатора

Близько 18:00 понеділка жителі Солом’янського району виявили на даху госпбудівлі однієї зі шкіл підозрілий згорток, про який повідомили адміністрації закладу, яка вже повідомила про небезпечну знахідку поліції Києва.

"На місце події прибули експерти вибухотехнічної служби і працівники районного управління поліції. Правоохоронці обмежили доступ громадян до території, на якій спеціалісти-вибухотехніки оглядали згорток із небезпечним предметом. У результаті проведених заходів експерти попередньо встановили: невідомий пакет - це бойова протитанкова міна", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Києва, оприлюдненому у вівторок.

При цьому, зазначають у поліції Києва, фахівці також констатували, що знайдений боєприпас був без вибухового пристрою, тому самостійно вибухнути не міг. Його вилучили і направили для проведення експертизи.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Нині поліція вживає заходів, спрямованих на встановлення особи-власника небезпечного предмета, який залишив його на території загальноосвітнього навчального закладу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ