Події

До суду направлено обвинувальний акт стосовно екс-ректора податкового університету Мельника

Слідче управління прокуратури Київської області закінчило досудове розслідування та направило до суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем стосовно колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України.

В оприлюдненому у вівторок повідомленні облпрокуратури зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2007-2008 років екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, провів операцію з відчуження чотирьох об'єктів державної власності товариству, засновниками якого є його дружина і син.

Відчужене майно, яке перебуває в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, розташоване в Київській, Хмельницькій областях, а також у м. Сімферополі.

"Вартість завданого державі збитку становить понад 33 млн грн, що на момент вчинення кримінальних злочинів у 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян", - зазначено в повідомленні.

За вчинене кримінальне правопорушення колишньому службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

У Генеральній прокуратурі України агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що йдеться про колишнього ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

Як повідомлялося, органи прокуратури розслідували два кримінальні провадження стосовно П.Мельника. В одній кримінальній справі, процесуальне провадження в якій здійснює Генеральна прокуратура, П.Мельник проходить за ст. 368 КК України (хабар). Під час розслідування зазначеного кримінального провадження рішенням судді Печерського суду 1 жовтня 2015 року було задоволено клопотання слідчих і П.Мельнику було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці (до 1 грудня).

25 листопада 2015 р. Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно П.Мельника та інших працівників вишу, викритих у хабарництві. Цю справу відкрито за фактом одержання цими особами за попередньою змовою від студентів вишу за сприяння в зарахуванні на п'ятий курс університету бюджетної форми навчання неправомірної вигоди загальною сумою 177 тис. грн шляхом перерахування грошових коштів цими особами та їхніми родичами в різних сумах на надані їм банківські рахунки підприємства, засновниками якого були родичі керівника університету.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ