Події

Загиблого в зоні АТО оперного співака Василя Сліпака поховають у Львові

Львівська міська рада співчуває рідним і близьким оперного співака Василя Сліпака, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції, і заявляє про намір поховати його у Львові.

"Поховають Василя Сліпака у Львові. Деталі похорону буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні на сайті міськради.

Загибель у зоні АТО В.Сліпака підтвердив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"На превеликий жаль, підтверджується інформація про загибель В.Сліпака в районі проведення АТО. Це сталося сьогодні вранці в н.п. Луганське Бахмутського району Донецької області", - повідомив А.Лисенко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, тіло загиблого доставлено в морг міста Бахмут. Військове командування висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

Свої співчуття висловило й Міністерство культури. "Міністерство культури України висловлює щирі співчуття рідним, близьким, побратимам та всій українській громаді у зв'язку з втратою справжнього Героя своєї землі", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

У ньому зазначено, що В.Сліпак народився у Львові, навчався у Львівській національній музичній академії ім. М.В.Лисенка, а після завершення навчання був запрошений до Паризької опери. Він 20 років прожив у Франції, але два роки тому пішов добровольцем у зону АТО. Разом із побратимами перебував на передових позиціях, його позивний - "Міф".

Згідно з повідомленням на сайті Національно-визвольного руху "Правий сектор", В.Сліпак був убитий снайпером вранці 29 червня. У повідомленні зазначено, що позивний "Міф" він узяв собі як скорочення від "Мефістофель" з опери "Фауст".

Як повідомлялося, оперний співак В.Сліпак загинув у зоні АТО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ