Події

Понад десять вкладників банку "Михайлівський" перекрили вул. Інститутську в Києві біля НБУ

Невелика кількість вкладників банку "Михайлівський" перекрила вул. Інститутську в центрі Києва поблизу Національного банку України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 15 людей перекрили вул. Інститутську, рух там обмежений. Один з учасників акції тримає плакат "Михайлівський" віджали - люди постраждали".

Нині поліція просить учасників акції розійтися, проте вони сперечаються і йти з проїжджої частини вулиці не мають наміру.

Як повідомлялося, Нацбанк визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв фінустанові статус проблемної з огляду на ризикову діяльність.

Незважаючи на це 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Окрім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук продав свою контролюючу 92,501% частку в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше ніж 10%.

У середині червня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін тимчасової адміністрації у банку "Михайлівський".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ