Події

Суд Маріуполя залишив під арештом шістьох підозрюваних у вбивстві працівника СБУ

Приморський районний суд м. Маріуполя залишив під вартою ще на 60 діб шістьох підозрюваних у вбивстві працівника Служби безпеки України Віктора Мандзика.

Як повідомив у вівторок відділ комунікації ГУ Національної поліції в Донецькій області, наступне засідання у справі заплановано на 13:00 7 липня 2016 року.

"Через неодноразові спроби дестабілізувати ситуацію та зірвати судовий процес за письмовим зверненням Приморського суду Головного управління Національної поліції в Донецькій області для забезпечення публічного порядку й безпеки всіх учасників процесу на місце було направлено співробітників спецпідрозділів поліції. Поліція втримала обстановку у залі засідань та навколо будівлі суду під контролем та в рамках закону реагувала на всі зміни оперативної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в понеділок, 27 червня, о 17:00 було припинено спробу самовільно втекти з-під варти. За наказом начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна бійці спецпідрозділу поліції повернули підозрюваних у спецприміщення для утримання заарештованих. За цим фактом Приморське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти".

Як повідомлялося, капітан СБУ В.Мандзик був убитий у Волновасі 21 березня 2015 року. Валентин Наливайченко, який був на той час главою СБУ, повідомив, що він загинув від рук членів злочинної групи, що займалася контрабандними постачаннями товарів в окуповані частини Донецької та Луганської областей.

Дії правопорушників кваліфіковано одразу за 11 статтями Кримінального кодексу України, серед яких - ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ст. 115 (умисне вбивство), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 187 (розбій), ст. 257 (бандитизм).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ