Події

Генпрокуратура проводить обшуки в будинках А.Клюєва і В.Сівковича

Співробітники Генеральної прокуратури проводять обшуки в приватних будинках екс-глави адміністрації президента Андрія Клюєва і екс-заступник секретаря РНБО України Володимира Сівковича, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Так, у них (А.Клюєва та В.Сівковича - ІФ) проводяться обшуки", - сказала Л.Сарган агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Разом з тим, вона не повідомила подробиць обшуку.

Л.Сарган також в коментарях уточнила, що будинки А.Клюєва і В.Сівковича, у яких відбуваються обшуки, розміщені по сусідству з будинком лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який раніше заявив про обшук у нього. За даними ЗМІ, будинки розміщені в селищі Конча-Заспа на південній околиці Києва.

Пізніше на сайті Генеральної прокуратури з'явилося повідомлення про проведення слідчих дій оперативної групи в житловому будинку, який належить А.Клюєву.

За інформацією відомства, під час слідства, 1 червня 2016 року, з метою відшукання речей і документів, що мають значення у виробництві і встановленні місцезнаходження підозрюваного А.Клюєва, суддя Печерського районного суду Києва надав дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку, який за даними реєстраційної служби належить йому і розташований в смт Козин Обухівського району Київської області.

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 7 жовтня 2014 за підозрою А.Клюєва та інших осіб у вчиненні кримінальних злочинів за ч.3 ст.27 (організатор злочину), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

А.Клюєв і В.Сівкович займали посади глави АП і заступник секретаря РНБО за часів президентства Віктора Януковича (2010-2014). Всі троє є підозрюваними Генпрокуратурою України в силовому розгоні акції протесту 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в центрі Києва і наразі переховуються від українських правоохоронців за межами країни.

Як повідомлялося, раніше у вівторок народний депутат фракції Радикальної партії Андрій Лозовий з посиланням на О.Ляшка повідомив, що в квартиру лідера партії прийшли з обшуком. "Повідомляє Олег Ляшко (його сторінку заблокували): Сьогодні день народження моєї мами. Порошенко зробив "подарунок" з нагоди свята: до мене додому прийшли з обшуком", - написав він.

Пізніше він пояснив, що правоохоронці помилилися адресою, обшук вдома у О.Ляшка у вівторок вранці не проводився. "З обшуком до Олега Ляшка сьогодні о 7:00 ранку прийшли співробітники Генеральної прокуратури України разом зі спецназом. Вони хотіли виламувати двері, щоб потрапити в будинок. Згодом слідчий ГПУ вибачився перед Ляшком, мовляв, вони помилилися адресою", - написав А.Лозовий.

Л.Сарган підтвердила, що Генпрокуратура не провадить слідчі дії щодо О.Ляшка, а "обшук відбувається в сусідньому приміщенні".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ