Події

Оприлюднення "чорної каси" Партії регіонів не сприятиме розслідуванню - Порошенко

Оприлюднення так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів не полегшить розслідування, яке правоохоронні органи вже мали б проводити два роки, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Мені вже відомо, що такі документи існують не лише в НАБУ. Джерело походження цих документів - правоохоронні органи. Я розчарований тим, що замість того, щоб розслідувати ці документи два роки, ми використовуємо якісь валізи з компроматами. Я переконаний, що ті, хто використовує це, мають бути притягнуті до відповідальності, але не за передачу", - сказав П.Порошенко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

При цьому він наголосив, що оприлюднення документів не полегшить розслідування. Глава держави також звернув увагу, що кінцева мета розслідування - притягнення винних до відповідальності.

П.Порошенко переконаний, що екс-перший заступник глави Служби безпеки України Віктор Трепак, як кадровий працівник СБУ, отримавши "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, мав відкрити кримінальне провадження.

"Він повівся зараз як політик, а не як кадровий працівник спецслужб", - сказав президент.

Водночас глава держави пояснив: "Я переконаний, що як кадровий працівник СБУ, отримавши ці документи, він мав відкрити кримінальну справу. Якщо вони були у нього і він не відкривав, – я сподіваюся, що це не так, – інакше я буду дуже розчарований... якщо йому хтось підкинув і він побіг до НАБУ, це його право".

За словами П.Порошенка, генерала В.Трепака не звільнено з СБУ, він є кадровим офіцером.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ