Події

Глава Мін’юсту прогнозує підйом України в рейтингу Doing Business у 2016 р. на 14-18 позицій

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що Україна може значно піднятися в рейтингу Doing Business цього року.

"Ми очікуємо, що в рейтингу Doing Business-2016 Україна зможе піднятися з 83-го місця, на якому вона нині перебуває, на 65-69-те залежно від розрахунків експертів Світового банку", - сказав міністр у Києві в середу під час круглого столу, присвяченого питанням динаміки України в глобальному рейтингу Doing Business.

Таким чином, як наголосив глава Мін’юсту, є "реальний шанс отримати оцінку своєї роботи за минулий рік у 20 пунктів зростання в загальному рейтингу Doing Business".

Водночас П.Петренко наголосив, що для простих українців цей рейтинг має бути не просто "умовною цифрою". "Це те, що дає можливість іноземним інвесторам оцінити державу й визначитися щодо інвестування сюди (в Україну - ІФ) глобальних інвестицій", - сказав міністр.

За середнім підрахунком експертів Світового банку, один пункт у рейтингу Doing Business, за словами П.Петренка, приносить державі близько $500-600 млн інвестицій.

"Я хотів би, щоб ті успіхи, які вже є на сьогодні, були конвертовані для України в реальні інвестиції в український сектор економіки", - підсумував глава Мін’юсту.

Як повідомлялося, наприкінці травня Офіс ефективного регулювання BRDO (Better Regulation Delivery Office) спрогнозував, що Україна, яка піднялася у 2015 році з 87-го на 83-тє місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business від Світового банку, у 2016 році може пройти вперед ще на 10-12 позицій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ