Події

Порошенко доручив вивчити світовий ринок авіації для розвитку українського авіапрому

Президент України Петро Порошенко виступає за розвиток вітчизняного авіапрому як стратегічної галузі української економіки.

"Нарешті ми підписали нові контракти на постачання українських літаків до Саудівської Аравії, нарешті на зустрічі з президентом Азербайджану ми домовилися про те, що Азербайджан купує наші літаки "Антонов", нарешті й українська влада повернулася обличчям до нашого колективу, і Міноборони замовляє вперше за багато-багато років українські антоновські літаки. І повірте мені - це лише початок", - сказав глава держави, відвідуючи ДП Антонов з нагоди 70-річчя заводу, у вівторок у Києві.

За його словами, Україна після агресії РФ вийшла на нові ринки збуту.

"Це ваша праця, це те, що ми досягли і завдяки чому ми з упевненістю дивимося в майбутнє", - сказав П. Порошенко, звертаючись до працівників підприємства.

Він подякував співробітникам "Антонова" за їх роботу та внесок у розвиток українського авіабудування. "Сьогодні ми побачили можливості будівництва ще одного літака "мрія", Ан-225. Є у нас корпус унікального літака АН-70", - сказав П. Порошенко.

Президент поставив завдання вивчити ситуацію на зарубіжних ринках для подальшого будівництва літаків, щоб розвивати вітчизняний авіапром, зокрема й добудови згаданих їм повітряних суден. П. Порошенко також озвучив завдання - перетворити авіабудування на стратегічну галузь української економіки та вивести Україну в ключові гравці на світовому ринку цієї продукції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час відвідування ДП "Антонов", екіпаж літака "Мрія" подарував главі держави прапор, який вони розгорнули в Австралії, куди нещодавно здійснили комерційний рейс.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ