Події

Київ готовий забрати в Україну всіх, хто відбуває покарання у в'язницях Криму

Влада України готова забрати всіх засуджених, що відбувають покарання в пенітенціарних закладах анексованого Росією Криму, заявляє перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

"Протягом двох років ми провадимо переговори з російською стороною, всіляко намагаємося забрати наших ув'язнених. І нас дуже здивувала заява нового омбудсмена РФ про те, що вони готові передати всіх ув'язнених у Криму. Можу публічно заявити сьогодні, що ми зробимо все, щоб забрати всіх і кожного, хто перебуває там в ув'язненні", - сказала вона в ефірі телеканалу "Інтер" в неділю увечері.

Водночас перший заступник міністра юстиції України зазначила, що офіційних документів на адресу української сторони про готовність РФ передати ув'язнених Криму не надходило, а протягом останніх двох років навпаки - російська сторона всіляко опиралася такій передачі.

"Тому зараз ми оперативно реагуватимемо і вимагатимемо виконання зобов'язань: просто, в односторонньому порядку ми готові всіх забрати і забезпечити їм набагато кращі умови, ніж у Російській Федерації", - наголосила Н.Севостьянова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ