Події

Один український військовий загинув за добу в зоні АТО

Один український військовослужбовець загинув за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових зіткнень, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, поранених немає. Це сталося на маріупольському напрямку під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою ворога", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

При цьому відповідаючи на запитання журналіста, чи йдеться про загибель комбата Андрія Жука, А.Лисенко не підтвердив, але і не спростував цю інформацію. "Мова йде про загибель одного нашого військовослужбовця. Швидше за все, це і є ця людина. Але у мене немає підтвердження. Було бойове зіткнення з ДРГ, яка намагалася пробратися в тактичний тил наших військ. Її було вчасно виявлено і під час сутички один військовослужбовець загинув", - сказав спікер АП.

Як повідомив раніше один із лідерів руху "Автомайдан" Олексій Гриценко, напередодні український військовослужбовець з 72-ї бригади ЗСУ з позивним "Мауглі" загинув у зоні проведення антитерористичної операції.

"На фронті загинула ще одна хороша людина ((( 72 бригада, комбат. Мауглі", - написав він на сторінці в "Фейсбуці".

У свою чергу, військовий журналіст Олександр Шульман повідомив про деякі деталі трагедії. "Війна триває. Сьогодні потрапили в засідку ДРГ наші хлопці. Був бій, рашистів відігнали. Троє поранених, один, доки везли до шпиталю, помер. Це був комбат-3 72 омбр Андрій Жук", - написав він на сторінці в «Фейсбуці».

72-а окрема Гвардійська механізована Красноградсько-Київська бригада – регулярний підрозділ Збройних сил України (Біла Церква Київської області). З 8 березня 2014 року залучена до участі в АТО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ