Події

Порошенко закликав прем'єра Португалії підтримати направлення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

Президент України Петро Порошенко під час двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Португалії Антоніу Луїшем Сантушем да Кошта закликав португальську сторону підтримати направлення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

Як повідомляється на офіційному сайті глави української держави в понеділок, під час зустрічі, що відбулася під час робочого візиту П. Порошенка до Туреччини, президент звернув увагу співрозмовника на тривале порушення Мінських домовленостей російською стороною.

П. Порошенко висловив подяку португальському уряду за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в рамках ЄС і міжнародних організацій.

Глава держави також висловив переконання, що численна українська громада Португалії і надалі буде важливим чинником дружніх відносин між двома державами, і зазначив, що очікуване найближчим часом запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України буде черговим кроком до посилення міжлюдських контактів України і Португалії.

Співрозмовники також відзначили широкі можливості для посилення співпраці між двома країнами, зокрема, в економічній сфері.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ