Події

"Укренерго" передало електромережі контрольованої частини Донбасу в управління "Північної енергосистеми"

НЕК "Укренерго" передало магістральні електричні мережі контрольованої Україною частини Донецької та Луганської областей від "Донбаської електроенергетичної системи (ЕС)" до "Північної ЕС", повідомляється на сайті компанії.

"Враховуючи особливості, визначені органами виконавчої влади України в регулюванні відносин у сфері електроенергетики на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, Маріупольські і Бахмутські магістральні електромережі ДП НЕК "Укренерго" передано зі складу "Донбаської ЕС" до складу "Північної ЕС", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, до складу "Північної ЕС" перейшли підстанції 750 кВ "Донбаська" та "Південнодонбаська", 330 кВ "Травнева", "Центральна", "Червоноармійська", "Зоря", "Іванівка", "Мирна", 220 кВ "Азовська", "Великоцька", "Лисичанська", "Ювілейна".

Як повідомлялося, раніше диспетчеризація всіх електромереж Донбасу здійснювалася з окупованої Горлівки.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, щоо перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ