Події

Екіпаж заарештованого в Аргентині українського судна "Перекопський" буде змінено

Екіпаж українського судна "Перекопський", який протягом 17 місяців перебував в Аргентині на борту заарештованого судна в умовах відсутності будь-якого фінансування, повернеться до України.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, екіпаж забезпечує охорону судна, що значиться на балансі держпідприємства "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів". Через скрутне фінансове становище тривалий час не вирішувалося питання ані щодо повернення моряків, ані про подальшу долю судна "Перекопський", зазначають у відомстві.

"Завдяки спільним зусиллям Мінінфраструктури, МЗС України та благодійної організації "Фонд допомоги морякам "Ассоль" були виділені фінансові можливості і організовані необхідні формальності для повернення моряків до України", - йдеться в повідомленні.

Так, в період з 16 до 20 травня 2016 року відбудеться заміна екіпажу судна. Екіпаж для зміни вилетів до Аргентини 16 травня, а моряки повернуться до України 20 травня о 09:30 за місцевим часом.

Нове керівництво цього ДП відновило співпрацю з Аргентинською стороною і проводить переговори з судноверф'ю Ріо-Сантьяго щодо подальшої долі судна.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ