Події

Міністр культури України відвідав Швецію і зустрівся зі шведською колегою

У рамках візиту в Королівство Швеція міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з міністром культури і демократії Аліс Ба Кунке, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"Зараз, коли ми маємо можливість реформувати Міністерство, важливо виділити низку маркерів для співпраці. Серед іншого, у рамках спільних семінарів і кластерів, а особливо - в кооперації з питань децентралізації, всього того, де наші партнери зі Швеції вже мають великий досвід ", - цитує Є.Нищука прес-служба уряду.

Згідно з повідомленням, шведський міністр підтвердила готовність до співпраці і повідомила, що Швеція готова направити в Україну своїх фахівців для впровадження в українських реаліях шведських нововведень, які вже отримали позитивні відгуки в Швеції.

Також, як повідомляється, під час розмови були порушені питання функціонування, розвитку і підтримки в Україні креативних індустрій - моди, фотографії, сучасного мистецтва.

У рамках бесіди міністри також обговорили питання захисту пам'ятників ЮНЕСКО, свободи вираження і преси, гендерної рівності, обговорили напрями копродукції і підтримку на державному рівні функціонування Українського інституту в Швеції. Також А.Ба Кунке висловила свою стурбованість подіями на Донбасі.

Згідно з повідомленням, міністр ще раз привітала Україну з перемогою на пісенному конкурсі "Євробачення-2016" і запропонувала всебічну допомогу в організації на належному рівні конкурсу, який за правилами відбудеться наступного року в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ