Події

Посол Італії подякував президенту Порошенку за виявлення викрадених картин з музею Верони

Посол Італії в Україні Фабріціо Романо подякував президенту України Петру Порошенку та українській владі за операцію, в результаті якої в Одеській області було затримано 17 цінних картин, викрадених 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо в місті Верона.

"Я б хотів офіційно подякувати президенту України Петру Порошенку за сприяння в проведенні цієї операції. Цією операцією безпосередньо керував глава держави, і я дуже вдячний йому. Ця операція є прикладом того, що не лише українці, які живуть в Україні, можуть пишатися поверненням цих творів мистецтва, а й українці, які живуть в Італії, можуть пишатися цим", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Дипломат наголосив, що італійська сторона співпрацюватиме з українськими колегами, щоб якнайшвидше завершити усі процедури і повернути картини в Італію.

Як повідомлялося, в середині березня поточного року італійська поліція затримала десять громадян Молдови за підозрою в причетності до крадіжки в музеї у Вероні 17 картин (сукупна вартість - до EUR15 млн).

Про пограбування музею Кастельвеккьо у Вероні правоохоронним органам стало відомо 19 листопада 2015 року. Зловмисники зв'язали єдиного охоронця і касира і викрали картини. Впродовж 4 місяців вони були встановлені, а також знайдені докази їхньої провини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ