Події

Більшість порушень режиму припинення вогню на Донбасі відбувається на території сепаратистів, зазначають у Білому домі

ОБСЄ підтверджує, що більшість порушень режиму припинення вогню на сході України відбувається на підконтрольній сепаратистам території, заявив заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен.

"ОБСЄ підтверджує: більшість порушень режиму припинення вогню на сході України відбувається на території, підконтрольній сепаратистам", – цитує Е.Блінкена посол США в Україні Джеффрі Пайєтт на своїй сторінці у "Твіттері".

Е.Блінкен також зазначив, що Російська Федерація продовжує озброювати, тренувати і командувати сепаратистами на сході України.

"Росія продовжує озброювати, навчати, направляти і воювати разом з сепаратистськими силами у східній Україні, реалізуючи нетрадиційну, гібридну тактику дезінформації, обману і розвідувальних операцій", - цитує Е.Блінкена прес-служба Білого дому.

За його словами, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжує документувати на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу передові російські військові системи, такі як ТОС-1, системи радіоелектронної боротьби або засоби радіоелектронного придушення, яких немає в України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ