Події

Підвищення тарифів на внутрішні залізничні вантажоперевезення в Україні на 15% набуло чинності

Підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення в Україні на 15% відбулося 30 квітня 2016 року, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в ПАТ "Укрзалізниця".

Раніше повідомлялося, що, згідно із затвердженим фінансовим планом ПАТ "Укрзалізниця", тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом усередині країни з 1 травня мали бути підвищені на 15%. Таким чином, середньорічне підвищення тарифів становитиме 10%.

"Нам довелося здійснити зміни у фінансовому плані щодо рівня підвищення тарифів. Минулого року ми розпочинали з підвищення 15% плюс 15%, цього року виходили з одноразовим підвищенням 15%. У результаті дійшли до середньорічного підвищення на 10%, це означає 15-відсоткове підвищення з 1 травня 2016 року", - говорив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Він зазначав, що в підсумковому фінплані капітальні інвестиції зменшилися приблизно до 11 млрд грн, розмір EBITDA становитиме 26 млрд грн.

Фінансовий директор ПАТ Олександр Бужор, у свою чергу, повідомляв, що спочатку планувалися дещо більші суми капітальних інвестицій і більші витрати на ремонти, проте у результаті було погоджено дещо менший план, і "Укрзалізниця" була вимушена скоротити план витрат щодо оновлень і ремонтів.

Пізніше, у квітні 2016 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловлював сумнів, що підвищення тарифів відбудеться вчасно, проте зазначав, що всіх необхідних зусиль буде докладено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ