Події

Двоє українських військових загинули, ще четверо дістали поранень унаслідок бойових дій у зоні АТО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє українських військовослужбовців, ще четверо дістали поранень.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули і 4 дістали поранень", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в суботу на сайті інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України.

Щодо ситуації на різних напрямках в зоні АТО: на Луганському напередодні було тихо. У суботу вранці відновив роботу КПВВ "Станиця Луганська" (до 11 травня).

На Донецькому напрямку у другій половині дня п'ятниці противник здійснив 7 потужних обстрілів. "Під час кожної з них окупанти застосовували міномети. По українських позиціях випустили понад 80 мінометних мін. Тихо було лише на Светлодарской дузі, але на інших ділянках фронту (Зайцеве і передмістя Донецька) ворог здійснював щільний вогонь", - наголошується в повідомленні.

Поблизу села Новобахмутівка Ясинуватського району Донецької області на розтяжці підірвався цивільний, його госпіталізували.

На Маріупольському напрямку противник також активно застосовував міномети за всією лінією зіткнення, працювали і снайпери (насамперед, у Мар'їнці). Обстановка дуже неспокійна, деякі опорні пункти обстрілюють 6 разів на добу. Сили АТО змушені відкривати вогонь у відповідь.

Основними "гарячими" точками напередодні були Мар'їнка і Красногорівка. Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 33 ворожих обстріли.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ