Події

Україна закликає Молдову провести переговори щодо торгових обмежень, у разі відмови обіцяє дзеркальні санкції

Україна закликає Молдову провести переговори з торгових обмежень на українські товари і у разі відмови обіцяє ввести аналогічні заходи щодо молдавських товарів, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Якщо Молдова не відреагує на переговори, ми застосовуватимемо ідентичні заходи", - сказав він на засіданні уряду в п'ятницю.

За словами С.Кубіва, в п'ятницю о 17: 00 він разом із заступником міністра - торговим представником Наталією Микольською планує в телефонному режимі провести переговори з віце-прем'єром - міністром економіки Молдови Октавіаном Калмиком, а якщо не вдасться - то з віце-прем'єр-міністром - міністром закордонних справ і європейської інтеграції Молдови.

С.Кубів повідомив, що українська сторона запрошує О.Калмика відвідати на початку травня Україну для переговорів з торгових обмежень.

Він також зазначив, що документ про введення Молдовою торгових обмежень набуває чинності з моменту публікації і діятиме до кінця 2016 року. При цьому С.Кубів уточнив, що цей документ на сьогодні ще не опублікований.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ