Події

У Дніпропетровську припинено діяльність конвертцентру з обігоом 200 млн грн

Співробітники Служби безпеки України припинили в Дніпропетровську діяльність центру конвертації загальним обігом 200 млн грн.

Як повідомляє прес-служба УСБУ в Дніпропетровській області, житель обласного центру розробив злочинну схему, за якою підприємства-замовники перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб. Злочинна угода була погоджена з власниками однієї з російських компаній, дилером якої був зловмисник.

"Впродовж 2015-2016 рр. були незаконно переведені в готівку понад 200 млн грн і надані послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету і незаконного формування податкового кредиту понад 70 підприємствам з різних регіонів України", - зазначено в повідомленні відомства.

Під час обшуків в офісному приміщенні, машині і за місцем проживання організатора схеми співробітники спецслужби вилучили понад 700 тис. грн. Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію і печатку фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами проведення фіктивних операцій. Триває перевірка банківських рахунків, що використовував центр конвертації.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх причетних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ