Події

Фірташ проходить свідком у справі про підкуп німецького поліцейського - ЗМІ

Бізнесмен Дмитро Фірташ проходить свідком у справі про підкуп представника кримінальної поліції Німеччини, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на прокуратуру м. Шверин, що розслідує справу.

"Нині український мільярдер Дмитро Фірташ не є обвинуваченим . Проте його статус може змінитися", - пише видання.

За даними DW, зараз головним підозрюваним у справі є 69-річна мешканка Берліна, яка під виглядом співробітниці консалтингового бюро торгувала інформацією, отриманою за хабарі від співробітників поліції і прокуратури.

"Жінку підозрюють в тому, що, зокрема, вона за хабарі отримувала інформацію від співробітника кримінальної поліції німецької федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія - в інтересах Д.Фірташа. Цей посадовець, очевидно, передавав українському бізнесменові інформацію про перебіг слідства проти нього в США, де Д.Фірташа звинувачують в корупції", - вказано в матеріалі.

Як відзначається в статті, співробітник поліції здійснював запити до США, роблячи вигляд, що веде слідство у справі Д.Фірташа.

"За інформацією телерадіокомпанії NDR, хабарі за інформацію для українського мільярдера могли складати більше півмільйона євро", - пише DW.

Згідно з даними видання, 20 квітня 2016 року на віллі Д.Фірташа у Відні відбувся обшук. Якщо у справі з'являться нові докази, статус бізнесмена може бути змінений.

"Це можливо. Але мені не хотілося б спекулювати на цій стадії слідства", - цитує DW прес-секретаря прокуратури м. Шверин.

За підкуп посадовця законодавство Німеччини передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ