Події

Ківа вважає, що глава Нацполіції шукає привід його звільнити

Начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Ківа вважає, що глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе просто шукає привід його звільнити.

"Це її право. Вона це робить з грудня місяця", - заявив І. Ківа в коментарі телеканалу "Еспресо.TV" у п'ятницю.

Він зазначив, що звинувачуючи його в некоректних висловлюваннях щодо АТОшників, Х. Деканоїдзе просто шукає привід. "Знаєте що, нехай вона не перекручує з тієї простої причини, що більше, ніж я, мало хто зробив для АТОшників. Можливо, міністр. АТОшники у мене працюють, за АТОшниками я завжди стежу. Я дуже багато приділяю уваги АТОшникам. Вона хоче знайти привід?" - заявив І. Ківа.

Він наголосив, що погодиться на відставку, якщо буде окреслено завдання міністром внутрішніх справ". "Для мене це буде догма", - сказав І. Ківа.

Він не відповів на запитання щодо переатестації.

Як повідомлялося, 22 квітня голова Нацполіції Х. Деканоїдзе заявила, що ініціює звільнення начальника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції І. Ківи у зв'язку з некоректними висловлюваннями на адресу бійців АТО. "Я подаю документи на звільнення Ківи і дуже сподіваюся, що міністр підтримає, тому що його слова, особливо про АТОшников, – це неприйнятно", - сказала вона.

У березні 2016 року прес-служба Нацполіції анонсувала на 1 квітня проведення психологічного тестування MIDOT І. Ківи. Тестування має відбуватися у приміщенні Центру рекрутингу Національної поліції України в Києві.

Однак І. Ківа не прийшов на психологічне тестування, оскільки, за його словами, перебуває у відрядженні в Хмельницькій області, де проводив лекцію для студентів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ