Події

Лікарський консиліум не виявив показань для госпіталізації Савченко

Обстеження засудженої в РФ української льотчиці Надії Савченко не виявило жодних критичних відхилень у стані її здоров'я, вона може залишатися під вартою, під наглядом лікарів, повідомили в прес-бюро ФСВП.

"За результатами проведеного огляду та клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум оцінив стан здоров'я Н.Савченко як задовільний, екстреної госпіталізації вона не потребує", - йдеться в прес-релізі, що надійшов у вівторок до "Інтерфаксу".

У ньому наголошується, що консиліум у складі фахівців цивільного охорони здоров'я відбувся напередодні, під час нього було проведено низку обстежень Н.Савченко.

"Вона залишається під динамічним наглядом лікарів-фахівців і продовжує отримувати необхідну підтримувальну терапію", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомлялося, напередодні адвокат Н.Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисна в п'ятницю буде госпіталізована.

"У п'ятницю Надію планують госпіталізувати. Поки що своєї згоди на госпіталізацію вона не дала, але ми її будемо переконувати погодитися на це", - сказав М.Фейгін "Інтерфаксу" в понеділок.

За його словами, у разі госпіталізації Н.Савченко буде направлена до однієї з лікарень Ростова-на-Дону.

"У Ростові, переважно, цивільні лікарні, але є і одна ФСВПівська, куди поміщають заарештованих і засуджених", - сказав адвокат.

М.Фейгін додав, що "з високим ступенем ймовірності Надія погодиться на госпіталізацію, і вона відбудеться".

22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав українську льотчицю Н.Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі і засудив її до 22 років колонії загального режиму. Суд також визнав її винною в замаху на вбивство і в незаконному перетині кордону РФ. Н.Савченко провини не визнала, неодноразово заявляла, що її насильно вивезди до РФ.

Вирок вступив у силу 5 квітня, на наступний день Н.Савченко розпочала сухе голодування, вимагаючи свого негайного повернення на батьківщину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ