Події

Уряд України на рік відклав перехід на цифрове ефірне телебачення

Кабінет Міністрів України відклав на рік, до 30 червня 2017 року, повний перехід з аналогового на цифрове ефірне телебачення.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

"Йдеться про створення державної компанії, яка впроваджуватиме цифрове телебачення . Для того, щоб впровадити державне цифрове телебачення в Україні, необхідно мати відповідний частотний ресурс, який на сьогодні задіяний компанією ("Зеонбуд" - ІФ) ", - сказав глава Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації Леонід Євдоченко.

У свою чергу міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що компанія "Зеонбуд", що транслює телеканали в цифровому режимі, контролюється сім'єю Віктора Януковича.

"Якби ми зараз перейшли на цифру і монополістом в цьому питанні була б компанія, яка належить, зокрема, сім'ї Януковича, то менеджер цієї компанії одним рухом зміг би вимкнути усі телеканали і радіостанції в ефірі на території України. Це питання національної безпеки", - сказав він.

Ю. Стець заявив, що для переходу на цифрове ТБ життєво необхідно вирішити питання з майбутнім "Зеонбуд" і зробити це може Верховна Рада, наприклад, ухваливши законопроект "Самопомочі" про націоналізацію цієї компанії.

"Я звертаюся до парламенту з тим, щоб вони нарешті позбавили нас цієї гидоти на прізвище Янукович", - резюмував він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ