Події

Демобілізовані військові тепер здаватимуть на 10 предметів менше - Міноборони

Військовослужбовці Збройних сил України під час звільнення в запас тепер здаватимуть на десять предметів гардеробу менше, повідомив начальник центру управління речового забезпечення тилу ЗСУ Юрій Гусляков.

"Демобілізований може залишити собі кашкет польовий, берці, а також, куртку, штани (костюм літній польовий), кепку, шапку зимову, рукавиці, натільну білизну, речовий мішок", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Ю.Гусляков наголосив, що здається лише інвентар із терміном служби понад два роки: спальний мішок, бронежилет, захисний шолом, казанок, фляга, гумові черевики, окуляри і розвантажувальна система.

У свою чергу заступник начальника Управління морально-психологічного забезпечення Головного управління з роботи з особовим складом ЗСУ Віталій Голота зазначив, що протягом п’яти днів після звільнення в запас військовий має стати на облік у військкоматі.

За його словами, демобілізовані також мають право на безоплатний проїзд у транспорті. "Витрати на проїзд компенсуватимуться через військкомат", - сказав В.Голота.

Крім того, під час звільнення в запас демобілізовані мають отримати комплект документів, серед яких військовий квиток із записами про участь у боях.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації 25 березня 2016 року. У запас буде звільнено 45 тис. військовослужбовців, призваних на службу згідно з указом від 21 липня 2014 року та указом від 14 січня 2015 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ