Події

Полторак: На сьогодні демобілізовані вже 6 тис. військовослужбовців з 45 тис. запланованих

На сьогоднішній день звільнені в запас 6 тис. військовослужбовців з 45 тис. запланованих до звільнення серез призваних під час 4-ї хвилі часткової мобілізації, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"У квітні планується розпочати четверту чергу мобілізації, 45 тисяч, які відслужили встановлений термін... На цей момент ми вже звільнили 6 тис. військовослужбовців, за перші 10 днів ми плануємо звільнити 18 тис. військовослужбовців, і загалом ми плануємо завершити демобілізацію до кінця квітня", - сказав С. Полторак на засіданні уряду в середу.

Також він констатував збільшення кількості бажаючих служити за контрактом у Збройних силах України після підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

"Завдяки проведеній роботі та підвищенні грошового забезпечення, я можу доповісти, що на початку цього року, ми набрали вже 18 тис. контрактників. Це в той час, коли в минулому році в армію на місяць приходили по 200-300 осіб", - сказав С. Полторак.

За його словами, зараз динаміка не змінюється. За якістю, за словами міністра, перевага надається тим, хто вже має бойовий досвід.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ