Події

Інформаційна диверсія РФ щодо сил спецоперацій не зможе перешкодити розвитку ССО в Україні - депутат Фріз

Росія намагається перешкоджати процесу створення Сил спеціальних операцій (ССО) в Україні, зокрема, веде кампанію з дискредитації командування ССО, наголошує голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Фріз.

"Російська Федерація намагається зупинити процес створення Сил спеціальних операцій в Україні напередодні внесення до Верховної Ради України погодженого з командуванням ССО та Генеральним штабом України відповідного законопроекту. Зараз на "зливних бачках" і проросійських ресурсах розпочалася кампанія з дискредитації ССО, їх командування та команди, що докладає зусиль з розбудови цього важливого компонента Збройних сил України", - написала І.Фріз на сторінці у Facebook у вівторок.

Вона також заявила: "Інформаційна диверсія не пройде! Україна буде мати сучасні і ефективні Сили спеціальних операцій!".

За словами депутата, схема поширення замовної інформації дозволяє вираховувати осіб, яких використовують спецслужби РФ. "Цю роботу координуватимемо зі Службою безпеки України", - додала вона.

І.Фріз наголосила, що всередині ССО немає ніякого конфлікту з підпорядкуванням підрозділів інформаційно-психологічних операцій.

"Командування ССО демонструє злагодженість дій та ефективність. Маю підкреслити повну взаємодію між командуванням та Генеральним штабом. Високий та оперативний рівень взаємодії у рамках співробітництва з представниками НАТО за лінією розвитку ССО. Тривають тренування, підготовка особового складу в тісній співпраці з нашими західними партнерами", - пише про ситуацію в ССО нардеп.

Вона також зазначила, що в 2016 році державний бюджет України не передбачає окремі витрати на ССО.

"Переконана, що незважаючи на істерику Кремля та зусилля агентурного апарату ФСБ/СВР РФ щодо зриву процесу розбудови ССО в Україні, процес буде вдало завершений незважаючи на перешкоди", - підсумувала І.Фріз.

Депутат пояснила, що у вівторок інформацію завідомо брехливого та дискредитаційного характеру було надіслано низці центральних телеканалів та ЗМІ. "Я вдячна тим медіа, які відмовилися поширювати цей пасквіль. Разом з тим маю намір підготувати позов до суду проти автора щодо захисту честі та гідності своїх особисто та справи, якою я займаюся", - заявила І.Фріз.

Як повідомлялося, на початку січня поточного року командувачем ССО було призначено генерал-майора Ігор Луньова, а міністр оборони України Степан Полторак затвердив концепцію створення та розвитку Сил спецоперацій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ