Події

У Кишеневі відбувся "Марш об'єднання Молдови з Румунією

В Кишиневі в неділю завершився "Марш об'єднання Молдови з Румунією, який об'єднав кілька тисяч уніоністів, які бажають відновлення "історичної справедливості шляхом негайного об'єднання Бессарабії з Румунією".

Цього дня в Кишиневі відбувся конгрес, 1725 делегатів якого заснували репрезентативний орган Sfatul tarii-2 ("Рада країни-2"), покликаний об'єднати Молдову з Румунією до 2018 року. Конгрес обрав 101 члена Sfatul tarii-2 і затвердив Декларацію про реінтеграцію Молдови "з матір'ю батьківщиною Румунією".

Марш об'єднання завершився мітингом біля залізничного вокзалу, на якому оратори закликали Бухарест, Брюссель, Вашингтон і Москву звернути увагу на "бажання Молдови об'єднатися з матір'ю батьківщиною Румунією".

Марш завершився концертом, учасники якого виконували румунські пісні.

27 березня 1918 року Сфатул Церій (парламент) Молдовської Демократичної Республіки (Бессарабія) проголосував за приєднання до Румунії. У 1940 року за умовами Пакту Молотова-Ріббентропа ця територія відійшла СРСР. На більшій її частині було утворено Молдавську РСР, а частина - Північна Буковина і кілька районів Одеської області, увійшли до складу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ