Події

Nike представила кросівки HyperAdapt, що самі зашнуровуються

Компанія Nike представила модель кросівок HyperAdapt 1.0, що автоматично зашнуровються - шнурки на них затягуються самі, після того як спеціальний датчик біля п'ятки фіксує повне занурення стопи, повідомляє BBC.

За бажання шнурівку можна підтягнути або послабити за допомогою кнопок з боків.

Очікується, що ця модель буде першою в цілій лінійці взуття з автоматичною шнурівкою. Nike розраховує налагодити масовий випуск таких кросівок у трьох кольорах. Старт продажу запланований на кінець поточного року, ціну таких кросівок наразі не називають. Придбати їх зможуть лише користувачі програми Nike+.

Першим зі спортсменів кросівки HyperAdapt випробував футболіст Кріштіану Роналду.

Раніше власний варіант такого взуття показала компанія Puma. У листопаді минулого року вона презентувала прототип кросівок Autodisc, на яких шнурки теж затягуються автоматично, проте після натискання спеціальної кнопки зовні, а не після занурення стопи.

Кросівки наразі не випущені в серійне виробництво. Компанія зазначила, що має намір допрацювати систему їх підзарядки, оскільки вона здійснюється через USB-кабель, а потенційні покупці воліли б заряджати їх через спеціальний килимок.

Ідея кросівок з автоматичною шнурівкою здобула популярність після виходу в 1989 році фільму "Назад у майбутнє-2", де їх носив головний герой. Ті кросівки були зроблені компанією Nike на замовлення. На створення зразків, придатних для серійного виробництва, компанії знадобилося понад 15 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ