Події

У Росії прирівняли автопробіги і наметові містечка до масових протестних акцій

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що прирівнює автопробіги до демонстрацій, а встановлення наметових містечок у громадських місцях - до пікетування.

В. Путін вніс зміни до ст. ст. 2 і 7 федерального закону "Про збори, мітинги, демонстрації, ходи і пікетування", повідомляється на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Закон доповнюється пунктом, в якому перераховуються нові форми масових протестних акцій (наметові містечка, автопробіги). Проведення цих публічних заходів регламентується законом про збори та мітинги.

Документ встановлює, що чинний наразі порядок повідомлення про проведення публічного заходу його організатором у строк не раніше 15 і не пізніше 10 днів до дня проведення не поширюється на зібрання та пікетування, що проводяться одним учасником без використання швидкомонтованих збірно-розбірних конструкцій.

Водночас, згідно з документом, учасник одиночного пікета у разі використання ним швидкої збірно-розбірної конструкції, наприклад, намету, має повідомляти відповідні органи не пізніше, ніж за три дні до пікету.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ