Події

Слідчі прокуратури працюють, як і раніше, суди розглядають прокурорські клопотання - в. о. генпрокурора

Слідство органів прокуратури працює у звичайному режимі, проблема з відмовою судів розглядати клопотання прокурорів вирішилася, зазначає в. о. генерального прокурора України Юрій Севрук.

"1 березня набув чинності закон про Державне бюро розслідувань (ДБР). Зрозуміло, що бюро 1 березня не почало працювати... Тому я підписав листа прокурорам усіх регіонів про те, що ми продовжуємо працювати в тому самому режимі",- розповів Ю.Севрук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримав позицію Генпрокуратури, зробивши роз'яснення судам про те, що органи прокуратури продовжують виконувати слідчі функції до повноцінного формування ДБР.

"Такі листи (з роз'ясненням - ІФ) мали бути надіслані до Апеляційних судів. Думаю, що ця проблема вже вирішилася. На сьогодні суди в Києві клопотання вже приймають", - наголосив в. о. генпрокурора.

Тобто, як пояснив Ю.Севрук, фактично слідство прокуратури працює в штатному режимі незважаючи на юридичний старт функціонування ДБР.

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ