Події

Міністр охорони здоров'я готовий представити план розрахунку базисного пакета медичних послуг

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі готовий представити членам Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я план розрахунку базисного гарантованого пакета медичних послуг, а також план щодо його впровадження у рамках реформування системи охорони здоров'я.

Про це міністр повідомив на засіданні парламенту в п'ятницю.

"Що стосується розрахунків послуг: кілька місяців тому хорватська компанія виграла конкурс із розробки розрахунків за групами DRG (діагностично пов'язані групи - ІФ). Крім того, паралельно у нас працює робоча група з розрахунків базисного гарантованого пакета послуг. Я готовий презентувати в комітеті вже розроблені фінансовий план і план дій. Ми не зупинялися, ми чекаємо на ухвалення законів, у нас усі напрацювання вже готові", - зазначив О.Квіташвілі.

Крім того, міністр повідомив, що до 1 березня МОЗ має намір підготувати близько 60 нових сучасних протоколів лікування, які дадуть можливість здійснювати розрахунок медичних послуг.

"Робочі групи, які розробляють протоколи, щомісяця приносять до МОЗ нові протоколи. Лише у 2015-му ми їх затвердили 20. А якщо підсумовувати їх загальну кількість, то до 1 березня у нас буде близько 60 нових сучасних протоколів лікування. Це повністю європейські протоколи, що дають змогу здійснювати розрахунки послуг", - сказав О.Квіташвілі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ