Події

Яценюк просить ВР допомогти в конфіскації $1,5 млрд оточення Януковича в Ощадбанку для підвищення соцстандартів

Кошти для підвищення соціальних стандартів у 2016 році вище запланованого у бюджеті 12% рівня нині відсутні, проте вони можуть з'явитися у разі конфіскації $1,5 млрд заарештованих коштів оточення Віктора Януковича, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на "Годині уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.

"Я скажу вам відверто: зараз, на цьому етапі, додаткового ресурсу у нас немає", - сказав прем'єр.

А.Яценюк закликав депутатів ухвалити закон, який дасть змогу правоохоронним органам конфіскувати $1,5 млрд, що належали попередній владі, які, за словами прем'єра, на рахунках Ощадбанку.

Глава уряду зазначив, що дразу ж після конфіскації цих коштів вони будуть зараховані до державного бюджету і спрямовані не лише на підвищення соцстандартів, а й фінансування армії, створення нових робочих місць.

Коментуючи поточний стан виконання державного бюджету, А.Яценюк заявив, що у зв'язку з істотним падінням цін на нафту і обвалом цін на основні експортні позиції України уряду буде дуже складно виконати держбюджет в 2016 році.

За його словами, якщо ситуація з бюджетом буде краща за очікувану, то додаткові доходи будуть спрямовані на індексацію соціальних виплат.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ