Події

Микольська підтверджує введення Росією заборони руху українських вантажівок її територією

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська підтверджує введення Росією заборони на рух українських вантажівок її територією.

"Учора ввечері РФ запровадила заборону руху українських вантажівок територією РФ", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Федеральна служба з нагляду у сфері транспорту (Ространснагляд) уранці в понеділок повідомила про вжиті з 14 лютого заходи щодо зупинення руху територією Росії вантажівок, зареєстрованих в Україні. У повідомленні служби на офіційному сайті зазначено, що Ространснагляд до отримання від Міністерства транспорту РФ додаткових вказівок під час транспортного контролю українських вантажівок складає протокол вилучення з описом документів і поміщає транспорт на спецстоянку. "Зазначений захід не стосується режиму транзиту з України до Казахстану, який здійснюється згідно з указом президента РФ від 01.01.2016 р. №1", - зазначає Ространснагляд.

Служба також повідомила, що станом на 9:00 понеділка на території РФ затримано 152 транспортні засоби, що належать українським автоперевізникам.

Як повідомлялося, в понеділок уранці Н.Микольська спростовувала, що РФ запровадила обмеження на рух українських вантажівок, додавши, що зафіксовані "поодинокі випадки проблем із перетином кордону РФ українськими водіями".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ