Події

Жертвами грипу та його ускладнень в Україні є вже 260 осіб - МОЗ

За оперативними даними Міністерства охорони здоров'я України, з початку епідемічного сезону в країні зареєстровано 260 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу та його ускладнень.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 260 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 3 дітей віком до 17 років Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області - 40, у Києві - 30, Черкаській - 17, Харківській і Донецькій областях по 15", - йдеться в інформації, оприлюдненій на сайті Міністерства охорони здоров'я в четвер.

У відомстві зазначили, що по медичну допомогу своєчасно звернулася лише третина померлих. "Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу", - додали в міністерстві.

У вівторок МОЗ повідомляв про 246 загиблих від грипу та його ускладнень, у середу - про 253 померлих.

Загалом в Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами "грип" і "гостра респіраторна вірусна Інфекція" 150 тис. людей (4,2% від захворілих), з них 65,9% становлять діти віком до 17 років.

"На 5 тижні 2016 року в 15 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги, з них у чотирьох - більш ніж на 50,0% В інших регіонах країни епідемічні пороги перебувають у межах від нульового порогу в Полтавській до -49,0% в Харківській областях ", - йдеться в інформації.

Також у МОЗ повідомили, що захворюваність в епідсезон 2015-2016 рр. на 46,1% більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ